söndag 1 juni 2008

Bloggar där ute på nätet som kan vara läsvärda

En dialog har många inlägg och intryck och det kan vara många som är med att forma bilden som växer fram. Alla inlägg syns inte i slutprodukten, vissa påverkar mer och andra mindre. Därför står vi inte för allt innehåll i de bloggar som listas nedan, men de kan vara värda att att gräva vidare i:


Brian McLaren: En amerikans kristen ledare som är en av dem som gett upphov till Emerging Church - den framväxande kyrkan. Det handlar om samtal kring postmodernt tänkande och ett frigörande från modernismen som präglar mycket av den kristna tron.


For the Gospel: Ochså en amerikansk blogg med skribenter som har sina rötter inom adventismen, men som tydligt fokuserar på evangeliet i form av kärleksbudskapet och nåden samtidigt som man varnar för och ser exempel på legalism och puritanism som lever sig kvar.


Rainer R, Lasse B och Harald G. Tre yngre pastorer inom Adventistsamfundet i Sverige, Danmark och Norge. De finns inte med här därför att de redan är placerade i något "fack", men för att de är goda teologer som följer utvecklingen inom evangelisk tro och postmodernt tänkande.

Radikal-reformatorisk. En blogg där författaren, Jonas L vänder på varje sten som traditionellt har legat till grund för den protestantiska tron. Jonas är en Jesusefterföljare - som har sin teologiska utbildning från Örebro Missionsskola (Evangeliska Frikyrkan). Som messiansk kristen funderar han t.ex. på sabbatens betydelse för oss idag...

Sabbath Rest in Jesus. En blogg som sticker ut i sammanhanget, men som med sitt bildspråk kan ge sitt bidrag. Det finns de som valt att lämna adventismen för att gå vidare med ett andefyllt liv i nya sammanhang. Här kan vi ana hur sabbaten fått ytterligare perspektiv och en dimension vi kanske kan lära något av?

Inga kommentarer: