söndag 11 januari 2009

Bloggåret som gått

Vad finns det för behov av en blogg? Gör det någon skillnad att skriva en blogg om livet och utvecklingen inom ett litet kristet sammanhang som kallas Adventkyrkan?

Jag tror det. Om det så vore att det hjälper en människa till ett rikare liv så är det värt det. Sedan starten i somras har bloggen haft i snitt hundratalet unika besökare per vecka. Responsen och dialogen har kanske varit mindre än vad vi hoppats på, men de frågor som kommit upp känns oerhört relevanta och viktiga. Ett stort tack till dig som gjort din röst hörd.

Har vi då utmanat till en evangeliska och progressiv utveckling och vi ser tillbaka på bloggåret?

Ja - kanske artikeln om en ickefråga som kaffe visar att vi tillsammans med frikyrkan i Sverige brottas med med liknande käpphästar. Blev vår mest besökta artikel och fick uppmärksamhet inom den svenska bloggvärlden. Här får vi mod att stå upp för fokus i kristen tro. Ett nytänkade fokus kring evangeliets centrum - Jesus - är allra viktigast. Hur kan man sprida och se mer av Guds rike här och nu? Det har skrivits om hur vi ser på sanning och hur vi relaterar till adventkyrkans 28 trospunkter vilket gav lite extra gnista i dialogen. Adventkyrkans tradition att pröva och utveckla sin bibelsyn lever vi upp till i artikeln om att testa nya tankar kring det profetiska perspektivet. Kyrkans uppdrag att forma en trygg gemenskap (församling) där vi löser konflikter och ställer upp för de svaga och utsatta i samhället diskuteras. Det känns också viktigt att regagera mot orättvisor, t.ex. Palestinakonflikten. Adventkyrkans plats tillsammans med andra kristna är ett annat viktigt perspektiv, där vi också gett exempel på frikyrkor som ger en pastor med adventistbakgrund fullt erkännande.

Vår tro är att dialog gör skillnad och ser därför fram emot att fler av Er - osynliga läsare - ger feedback och delar era tankar. Speciellt ni som ser Adventkyrkan utifrån har mycket att ge. Utan er hjälp har Adventkyrkan mindre möjlighet att vara relevanta i vårt svenska (nordiska) sammanhang. Vi hoppas kunna vara ärliga, stå upp och reagera där kanske andra är tysta - och att kunna presenterar positiva trender som är värda erkännande och uppmärksamhet.

Vad har Du för förväntningar?

Gott Nytt Bloggår önskar vi alla läsare!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag vill bara försöka önska ned Guds ledning och kärlek för EPA-bloggen för nästa år. Jag har följt bloggen med intresse sen den startade, även om jag ännu inte kommenterat.
/Jonas Lundström
http://blog.bahnhof.se/wb938188